03.09
2024

Omniva 2024. pirmajā pusgadā Latvijā piegādājusi par 12% vairāk sūtījumu

Sūtījumu piegādes loģistikas uzņēmums Omniva Grupa 2024. gada pirmajā pusgadā Latvijā piegādājis par 12% vairāk sūtījumu nekā 2023.gadā (kopumā piegādāti 4,5 miljoni sūtījumu), kā arī par 4% palielinājis ieņēmumus, tiem sasniedzot 10,6 miljonus eiro. 
 
“Lai arī kopumā ekonomikai un e-komercijas nozarei arī 2024.gada pirmā puse ir bijusi izaicinoša, ar sasniegto rezultātu esam apmierināti. Omniva darbības rezultāti Latvijā apliecina, ka savas pozīcijas vietējā un starptautiskā tirgū nostiprinām arvien pārliecinošāk. Šogad veicam lielas investīcijas mūsu digitālu rīku un risinājumu attīstībā (vairāk nekā 3 miljoni eiro), arvien mērķtiecīgāk apgūstam papildus darbības segmentus tirgū (kurjeru piegādes), ieviešam jaunus pakalpojumus, slēdzam sadarbības ar starptautiskiem e-komercijas jomas gigantiem un lieliski redzam, ka 2023.gadā ieviestās reformas uzņēmuma pārvaldības modelī, nes taustāmus rezultātus,” norāda Omniva Grupas valdes loceklis Gusts Muzikants. 
  
G.Muzikants uzsver, ka 2024.gada otrajā pusē sagaidāma vēl dinamiskāka uzņēmuma darbības rezultātu attīstība, jo šis periods nozares uzņēmumiem ierasti ir gada noslogotākais laiks.  
  
Omniva Grupas kopējie pārdošanas ieņēmumi pirmajā pusgadā sasniedza 65,8 miljonus eiro (pieaugums par 4%). Kopumā gada pirmajos sešos mēnešos Omniva Baltijas valstīs piegādājusi vairāk nekā 16 miljonus sūtījumu (+8%). Lielākais pieaugums salīdzinājumā ar 2023.gadu bijis Latvijā, kur piegādāti 4,5 miljoni sūtījumu (+12%), kamēr Lietuvā pieaugums veidoja 8%, bet Igaunijā - 4%.  
 
Kā norāda Omniva Grupas valdes priekšsēdētājs Marts Megi (Mart Mägi), uzņēmums ir spējis pielāgoties pārmaiņām, neskatoties uz notiekošo ekonomikas lejupslīdi un pieaugošo konkurenci: “Mēs sākām racionalizēt savu darbību un procesus gada sākumā un turpināsim to darīt visās Baltijas valstīs gada otrajā pusē. Tradicionālo pasta un periodisko izdevumu straujais kritums liek mums meklēt un nostiprināt savas pozīcijas starptautisko mazo sūtījumu tranzītā. Kauņas loģistikas centra atvēršanai septembrī vajadzētu ievērojami palielināt efektivitāti un mūsu starptautiskā biznesa kapacitāti, būtiski tuvinot mūs mūsu stratēģiski svarīgajiem ārvalstu tirgiem.” 
 
Gada pirmajos sešos mēnešos ievērojami pieauguši arī Omniva veiktie starptautisko sūtījumu piegāžu apjomi (+28%), ko veicinājusi produktīvā sadarbība un integrācija ar globālajām tirdzniecības platformām. Pirmajā pusgadā uzņēmums aktīvi paplašinājis savu starptautisko klientu loku un uzsākusi darbību jaunā Centrālāzijas reģionā. 
 
Tāpat gada pirmajā pusē uzņēmums ir pabeidzis sava jaunā automatizētā loģistikas centra būvniecības pirmo kārtu Kauņā; jūnija sākumā tā birojā sāka strādāt pirmie darbinieki. Baltijā modernākā loģistikas centra, kas pilnībā sāks darboties septembrī, platība ir vairāk nekā 21 000 m2, un tajā būs birojs ar 120 darba vietām. 
  
  

 

Atpakaļ uz galveno jaunumu lapu

Jaunumu saraksts

Biznesa klients Ieiet
Privāts klients Ieiet

Dzirnieku iela 24, Mārupe, LV-2167, e-pasts: [email protected], Info +371 27042424